Ohjaaja: Mark Steven Johnson

Alkuperäiskieli: Englanti

Rooleissa: Ben Affleck, Jennifer Garner, Michael Clarke Duncan, Colin Farrel

Tuotantoyhtiö: 20th Century Fox

Kesto: 103 minuuttia

Ikäraja: 16

Traileri: http://www.youtube.com/watch?v=LmP3YFk_YHA

 

Juoni: Matt Murdock (Affleck) on lapsena sokeutunut lakimies. Hänen isänsä oli nyrkkeilijä, joka kuitenkin murhattiin hänen voitettuaan tärkeän ottelun. Matt vannoo puolustavansa oikeutta ja olevansa aina heikompien puolella. Aikuisena - juristinhommiensa lisäksi - hän vartioi öisin kaupunkia "suojeluspiru" Daredevilinä. Matt rakastuu Nikolas Natchios-nimisen miljonäärin tyttäreen Elektraan (Garner), jonka perheen perään suurrikollinen nimeltään Kingpin on lähettänyt sarjamurhaaja Napakympin (Farrel).

 

 Arvio: Katsoin kyseisen elokuvan jo vuosia sitten televisiosta ja löysin sen jonkin aikaa sitten kirpputorilta DVD:nä. Daredevil on mielestäni yksi kiinnostavimmista supersankareista (varmaankin sokeutensa takia) ja Ben Affleck tekee hienon roolisuorituksen suojeluspaholaisena. Myös Jennifer Garner tekee ihan kohtalaisen hyvää työtä Elektran roolissa, mutta mielestäni itse hahmo jää valitettavan vaisuksi.

Elokuva alkaa kohtauksella, jossa Daredevil putoaa haavoittuneena kirkon katon läpi (ironista?) ja jää makaamaan lattialle. Daredevilin ääni puhuttelee katsojaa sanoilla: "Sanotaan, että koko elämä vilisee silmissä, kun kuolee", ja samalla siirrytään kelaamaan läpi Matt Murdockin muistoja lapsuudesta aina nykyhetkeen (elokuvan alkuun) josta siirrytään lopputaisteluun. Elokuvan juoni ei siis ole kronologinen, mikä on myös ihan hieno idea.

Elokuva on kaunista katsottavaa, sillä musiikilla ja valaistuksilla kohtauksiin saadaan juuri oikea tunnelma. Daredevilin "tutkanäkö" on myös toteutettu upeasti ja jotenkin uskottavan oloisesti. Kaikkein parhaimpia ovat kuitenkin taistelukohtaukset, ja varsinkin Napakympin taistelutekniikat (esimerkiksi kurkun auki viiltäminen useiden metrien päästä heitetyllä pelikortilla) ovat todella näyttäviä. Eikä slow-motioniakaan turhaan säästellä. Elokuvassa kuullaan myös useaan otteeseen Evanescencen musiikkia, mikä on varmaankin bändin faneille hyvä uutinen.

Omistamani kahden levyn special edition sisältää myös mm. tunnin pituisen dokumentin "Beyond Hell's Kitchen: Making of Daredevil", kolme traileria, kolme musiikkivideota sekä Jennifer Garnerin koekuvauksen.